Zorgeloos op campervakantie met de kinderen

Hoe zal het zijn deze zomer? Reisliefhebbers hopen heel erg dat er in de zomer van 2021 weer gereisd kan worden. Of het mogelijk is in verband met Corona, en welke bestemmingen we kunnen opzoeken, is tot nu toe nog onduidelijk. De kans is wel groot dat we voorlopig nog afstand moeten houden. Vorig jaar kozen meerdere mensen in mijn omgeving voor een campervakantie, een supergoed idee natuurlijk! In het volgende persbericht van Travelhome lees je meer over campervakanties in verschillende landen. Ook kun je een camper huren via Goboony, waarbij je kan kiezen uit de leukste modellen. Ik voorspel zomaar dat op pad gaan met een camper de nieuwe trend wordt!

Campervakantie

Een campervakantie in Europa of intercontinentaal staat bij veel Nederlanders hoog op het verlanglijstje. Camperreisorganisatie Travelhome verwacht zelfs dat vanwege Covid-19 de belangstelling de komende jaren alleen maar groter gaat worden, mede door het feit dat je je accommodatie, douche, toilet, ontbijt-, lunch- en avondeten-tafel niet met honderd anderen hoeft te delen. Een van de meest gestelde vragen die de reisorganisatie krijgt van mensen die nog nooit op een campervakantie zijn geweest, is of het geschikt is voor – kleine – kinderen.

‘Je kunt je kinderen geen groter plezier doen dan ze op een campervakantie te trakteren wanneer je met een aantal overwegingen rekening houdt’, aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel, met twee jonge kinderen zelf ervaringsdeskundige. ‘Ontegenzeglijk voordeel ten opzichte van een hotelvakantie is dat je alles bij de hand hebt: bed, toilet, douche, keuken en – afhankelijk van het gehuurde campermodel – een zee aan opbergruimte.’ Uiteraard is een campervakantie in bijvoorbeeld Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland de ultieme camperbelevenis, maar voor wie een eerste campertrip met kinderen overweegt, is bestemming Europa een ideale try-out. Op de website van Travelhome staan veel praktische tips voor een camperreis met kinderen.

Europa-aanbod

De afgelopen jaren heeft Travelhome haar Europa-aanbod geleidelijk aan uitgebreid, met als laatste toevoeging Italië en Zwitserland. In Italië kan je campervakantie beginnen in Rome, Milaan, Pisa, Bologna, Catania (Sardinië) of  Cagliari (Sardinië). Het volledige Europa-aanbod omvat Bulgarije, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Rusland, Engeland, Zweden en Zwitserland.

Voordelen van een campervakantie

Voortdurend overnachten in verschillende hotels kan kinderen onrustig maken, met je eigen huis op wielen slapen ze de gehele vakantie in hun eigen vaste bed. Wanneer ze in het alkoofbed slapen kun je een veiligheidsnetje of bedrail bevestigen. Iedere avond en ochtend de koffers inpakken is verleden tijd, en omdat de grotere campermodellen over zeer veel bagage- en opbergruimte beschikken, kun je redelijk veel speelgoed maar ook kinderfietsen meenemen. Wanneer de kids vroeg naar bed gaan, kunnen pa en ma buiten bij een kampvuurtje borrelen en een boek lezen.

Alles bij de hand

Schijnt de zon, dan speelt het vertier zich buiten de camper af. Mocht het eens regenen, dan zit je lekker droog en beschut in de camper of onder een luifel met alles bij de hand. Van een pleister tot en met een kinderfiets, speelgoed tot en met koel bier en wijn, de camper fungeert letterlijk als een vakantiehuis op wielen. Dus het is erg makkelijk om hetzelfde eet, drink en slaapschema voor de kleintjes aan te houden. Met ruim 8100 campings in Europa ben je nooit ver weg van een camperplaats, een mooi plekje op een camping of ga eens vrij overnachten, dat in verschillende landen waaronder Duitsland, Schotland, Ierland, Frankrijk en Engeland. Het merendeel van de kampeerplaatsen en campings bieden loosplaatsen voor je afvalwater van keuken, (chemisch)toilet en douche.

Let op rijafstanden

Hou er rekening mee dat reizen per camper wat langzamer gaat dan een auto dus voorkom dat je iedere dag enorme afstanden gaat afleggen, sowieso een van de grootste fouten die veel camperaars maken. Kinderen kunnen tijdens het rijden op een bank – of in hun eigen meegebrachte kinderzitje -aan een tafel zitten, een spelletje spelen of een filmpje kijken. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is de camper ideaal want niemand anders dan je eigen gezin maakt gebruik van de keuken en sanitaire faciliteiten.

Met eigen auto, vliegen of per trein

Men kan met de eigen auto naar een stad in Europa rijden om de camper op te halen of per vliegtuig afreizen. Ook kan men bij Travelhome nu voor verschillende bestemmingen een treinkaartje boeken. Het Europa en intercontinentale camperaanbod vindt men op www.travelhome.nl en www.camper.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.