Zo leuk is Siam Park op Tenerife!

Ben je op Tenerife, ben je gek op waterparken of kun je beide hokjes aanvinken? Dan moet je zeker naar Siam Park. Ik bezocht Tenerife in de voorjaarsvakantie en zocht een leuk dagje uit met de kinderen. Achteraf waren we het er roerend over eens dat Siam Park de beste keuze ever was. Hier kun je je een hele dag vermaken!

Glijbanen en meer

Wij gingen specifiek voor de glijbanen. Mijn middelste zoon had al menig youtubefilmpje gezien met ‘Best waterslides in the world’ waarbij Siam Park veelvuldig werd genoemd. Dit park bevat 7 adrenalin glijbanen, nog een aantal familieattracties en wat rustige dingen zoals een lang zandstrand met golfslagbad, een floating market en een verblijf met zeeleeuwen. Alles in jungle style, want Siam Park is natuurlijk geïnspireerd op Thailand.

siam park tenerife tips aanrader
Siam Park

De gaafste glijbaan vonden wij de Kinnaree, een glijbaan waarbij je met zijn vieren in een band gaat en ontzettend hoog komt. Deze is vergelijkbaar met de hoge glijbanen in Rulantica van Europa-Park en in Lalandia in Denemarken. Het superfijne is dat je hier de banden niet zelf omhoog hoeft te sjouwen, maar dat ze met een lopende band omhoog worden gebracht.

Verder is de glijbaan met matjes superleuk, omdat je hier keihard gaat en van grote hoogte. Maar de hoogste en meest uitdagende is toch wel de Tower of Power, waarbij je vanaf 28 meter hoogte bijna steil naar beneden gaat, en dan door een buis door een tropisch aquarium. Deze glijbaan is pas vanaf 14 jaar en ik snap wel waarom! Ook in Volcano Bay in Florida heb je zo’n soort glijbaan, waar bij ons alleen m’n oudste zoon vanaf durft 😉

The Tower of Power at Siam Park

http://www.attractiontix.co.uk/siam-park.aspx – The Tower of Power at Siam Park is a terryfing steep water slide that sends you hurtelling down to the waters below. Only for the very brave thrill seekers who dare to experience this at Siam Park. Siam Park in Tenerife is a fantastic water park for friends and the whole family.

Relaxen

De Lazy River was tijdens ons bezoek helaas gesloten. Jammer, want hier kun je heerlijk even in de zon relaxen terwijl je geniet van het jungle-thema. Een stukje van deze Mai Thai River gaat ook door een aquarium waar je kunt genieten van tropische vissen.

(hier vind je een 360° toer)

Op het zandstrand zijn voldoende ligbedden voor een heleboel mensen. Hier kun je heerlijk chillen en genieten van een hapje en een drankje. Zelf gingen wij ‘even’ relaxen in het golfslagbad. We hadden alleen niet helemaal goed opgelet, want de golf die je hier voor je kiezen krijgt is een ware tsunami, metershoog! Dat is wel supergaaf, maar handig om op voorbereid te zijn. Gelukkig zijn er enorm veel lifeguards in dit park.

Praktische informatie

In Siam Park kun je kluisjes huren om je waardevolle spullen op te bergen. Siam Park ligt naast Siam Mall, en is goed bereikbaar per taxi, auto en bus. Vanuit verschillende toeristische plekken op Tenerife gaat er een pendelbus naar Siam Mall.

Tickets bestel je het beste online. En nee, die zijn niet goedkoop. Voor volwassenen betaal je €40,- per persoon, voor kinderen tot en met 11 jaar €28,- per persoon. Ik vond het ’t geld zeker waard, we hebben ons er ook echt de hele dag vermaakt. Ik zou zeker niet voor alleen een paar uurtjes gaan! In het hoogseizoen kunnen de wachttijden bij de attracties verder best oplopen, wij waren er in februari, toen viel het heel erg mee met de drukte.

Lees ook: de leukste hotels met waterpark op de Canarische Eilanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.