Wishlist: deze reizen wil ik graag maken met mijn kinderen

Je moet wat te wensen hebben, zo zeg ik altijd. Op het gebied van reizen lukt dat gelukkig goed. Ik wil overal wel naartoe! Zo lang ik de oudejaarsloterij niet win, zal het ook vooral bij dromen blijven. Maar goed, met proberen om dromen waar te maken is niets mis!

Met de kids heb ik een wishlist gemaakt van bestemmingen waar we graag heen willen. Ik merk namelijk wel dat het helpt om duidelijk te hebben waar ik voor werk. Daarbij is het bewezen dat het bij het bereiken van doelen helpt om ze inzichtelijk te maken. Een soort bucketlist op reisgebied dus, en ik deel hem graag met jullie!

Safari in Afrika

Eigenlijk is dit mijn grootste wens. Zo lang ik me kan herinneren, wil ik al naar Afrika. Nu ben ik al op heel veel bestemmingen en in heel veel continenten geweest, afgezien van Egypte heb ik het Afrikaanse continent nooit aangeraakt. Waarom niet? Geen idee! Nou ja, er stond wel een reis naar Zuid-Afrika gepland, maar die ging niet door wegens Corona. Toen kwam de scheiding en heb ik het geld voor andere dingen gebruikt..

De wens blijft er. Ik zou graag naar Afrika gaan, en dan vooral voor een safari. De Big Five zien, maar ook de lokale bevolking ontmoeten. Vroeger heb ik altijd als ideaal gehad om ontwikkelingswerk in Afrika te doen, en wie weet gaat dat er nog eens van komen. Vooralsnog staat deze op mijn bucketlist! Of de kinderen mee willen? Mwah, het is niet hun grootste wens, maar ze zijn de rotste niet.

Rondreis door Japan

Een unanieme: mijn kinderen willen naar Japan. Niet gek, want dat land heeft alles wat hun hartje begeert: hypermoderne technologie, sushi en videogames. Nu ben ik al eens in Japan geweest, en ik kan dit onderschrijven. Daarbij komt nog eens een fantastische cultuur, vriendelijke mensen en een heel mooie natuur. Een nadeel: Japan is niet goedkoop en niet heel toeristisch. Er zijn een aantal reisorganisaties die reizen naar Japan aanbieden, zoals Koning Aap en Riksja Travel. Het lijkt mij fijn om met een organisatie te gaan waar kennis is van het land en waar leuke excursies voor kinderen worden aangeboden.

Een cruise door de Cariben (of over de Middellandse Zee)

‘Mama, kunnen we een keer op een cruise?’ Dochter had op Tiktok een filmpje gezien van een cruiseschip dat niet onderdeed voor het gemiddelde all-in resort met waterpark. Wow, wat fantastisch! Natuurlijk zou ik dat ook wel graag willen. Het lijkt me namelijk ideaal: in de avonduren kun je je vermaken op het schip, overdag kun je verschillende plekken verkennen. Zo is er wel de vertrouwde basis maar is het niet saai! Een nadeel: cruises zijn ook best aan de prijs. Wil je een beetje een flinke hut, dan betaal je aardig. Nog een nadeel: mijn kinderen slapen niet graag met zijn allen op een kamer. Mama snurkt, zoons ademen hard en dochter moet vaak ’s ochtends vroeg plassen. Dat komt de nachtrust niet geheel ten goede!

De deal is nu: we gaan een cruise doen als de oudste 18 is, zodat we twee aparte kamers kunnen boeken. Dat scheelt in ieder geval al de helft. Verder biedt Sunweb cruises voor kinderen aan, speciaal met familiekamers en alle faciliteiten die je kunt bedenken. Ideaal!

Boek een cruise met de Wonder of the Seas bij Sunweb!

Een cruise met de Wonder of the Seas van Royal Caribbean boeken? Bekijk de beste aanbiedingen op Sunweb

Glamperen op Texel

Niet zo exotisch als voorgaande bestemmingen, maar… glamping lijkt ons best een keer leuk. Het idee van kamperen vinden wij namelijk prima; de gezelligheid, de aanwezigheid van andere kinderen, en het idee van één zijn met de natuur. Het minpunt vinden wij alleen het feit dat je in een tent moet zonder douche of wc, en dat je, als het regent, moet putjescheppen. We zijn misschien verwend maar willen graag wat comfort en luxe. Glamping zou wat dat betreft ideaal voor ons zijn. Wel de luxe van een soort huisje maar ook de gezelligheid van een camping.

En Texel, ja… daar ben ik dus nog nooit geweest. Best stom eigenlijk als je bedenkt dat ik al heel veel landen heb gezien. Ook heb ik weleens een zeilkamp gehad waarbij ik Ameland, Terschelling en Vlieland bezocht, wat ik echt heel relaxt vond. Texel staat dus op de wishlist!

Een rondreis door Marokko

Tot slot weer iets heel anders: Marokko lijkt me een geweldig land om te zien. Op de middelbare school kregen we in het vijfde of zesde jaar Marokko als thema, en sindsdien ben ik nieuwsgierig naar dit land. Het moet supermooi zijn om hier rond te reizen en zowel grote steden als Marrakech en Rabat te zien, als de woestijn, als het Atlasgebergte.

Met de kinderen bezocht ik eens het Tropenmuseum in Amsterdam toen daar een tentoonstelling was over Marokko. Er was een soort Citadel nagebouwd en we waanden ons helemaal in dit mooie land. Nu ik er zo over nadenk, toen is het zaadje geplant om samen met de kids op reis te gaan. Marokko, here we come!

Welke landen staan op jouw wishlist??

One comment Add yours
  1. Disneyland is inderdaad prima te doen als je alleen met 1 kind gaat; mijn zoon was toen 4 al was ik wel blij dat ik voor zekerheid de buggy mee had (ook al gebruikte ik die verder niet meer). Marokko is ook zeker prachtig land; maar wel flinke afstanden tussen de steden en Mexico is zeker een aanrader! Ik heb daar ooit een rondreis gemaakt en zou daar ook zo met kinderen heen gaan, juist in de wat toeristischer gebieden is dat allemaal prima geregeld. Er zijn ook veel excursies naar tempels; Tulum is heel makkelijk en ligt aan het strand maar ook Chitzen Itza is te doen en is toch wel een van de meest ‘klassieke’ tempels. De mooiste vond ik toch wel de tempels bij Tikal maar die liggen wat verder weg in Guatemala.

    Na de afgelopen vakantie Egypte staat Marokko hier ook op de wishlist. Zou ik zelf ooit nog naar IJsland willen gaan; maar dan wel in de zomer als het niet zo ijzig koud is. Een keertje het noorderlicht willen zien, als we de loterij winnen Nieuw-Zeeland of Florida, ook Dubai zou ik wel een keertje heen willen gaan en hebben we ooit geroepen dat als de oudste 12 is we terug gaan naar Lombok waar we tijdens de huwelijksreis zijn geweest en ik zwanger terug kwam. En… genoeg ideeën dus nog 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.