Vroege vlucht? Overnacht in een hotel op Schiphol!

Een klein, piepklein nadeeltje van vliegreizen, en dan vooral vanaf Schiphol, is dat ze soms op onmogelijke tijden zijn. Op zich mag je van geluk spreken als je, net als ik pasgeleden, om 6.30 uur al richting je vakantiebestemming vliegt. Met enig geluk lig je dan namelijk rond lunchtijd aan het zwembad. Een nadeel is wel dat je vreselijk vroeg moet opstaan. Geadviseerd wordt om drie uur van tevoren op Schiphol aanwezig te zijn vanwege de extra controles op dit moment. Das dan dus 3.30 uur aanwezig, dus… 2.30 uur opstaan? Hoe dan?

Midden in de nacht op Schiphol

Vroeg vliegen met kinderen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik slaap altijd enorm slecht als ik ’s nachts moet vertrekken. Zo bang dat ik door mijn wekker heen slaap en mijn vlucht mis! Daarbij vind ik het met kinderen altijd een enorm gedoe: als je ze ’s nachts wakker maakt zijn ze niet te genieten (al is het wel bad karma. Ik bedoel, hoe vaak hebben ze míj niet wakker gemaakt?), vaak hebben ze nog geen honger en dorst maar als je eenmaal vlak voor de security staat willen ze ineens drinken (wat je net hebt weggegooid), en ze gaan janken dat de Burger King nog niet open is om 4.00 uur. Zomaar een greep uit mijn ervaringen. Je zou er bijna voor thuisblijven!

Lees ook: Met kinderen naar Curacao: de praktische voorbereidingen

Ook qua parkeren valt het soms niet mee ’s nachts: hoewel er vanaf P3/lang parkeren elke paar minuten een pendelbus naar de vertrekhallen rijdt, sta je toch flink kou te vatten als je op die bus wacht. Helemaal als je moe bent en een zonvakantie opzoekt omdat het in Nederland winter is. En voor de zekerheid je zomerjas alvast hebt aangedaan, met het oog op heel veel winterjassen die anders ter plekke in je handen worden geduwd.

Slapen in een hotel op Schiphol

De afgelopen vakantie heb ik de ultieme lifehack gevonden: slapen op Schiphol. Tijdens mijn laatste reis moest ik inderdaad om 6.30 uur vliegen. Omdat ik wist dat ik van tevoren slecht zou slapen en al heel erg opzag tegen de nachtelijke reis naar Schiphol, besloot ik ‘out of the box’ te denken. Waarom geen hotel op Schiphol pakken? Dan zou ik zo lang als mogelijk kunnen slapen, en hoefde ik alleen nog maar naar de terminal te lopen. Hoe meer ik erover nadacht, hoe beter mijn idee werd. Nu moet ik wel toegeven dat ik deze keer niet met kinderen reisde maar met vriendin J, maar goed, die zou ook door kunnen voor puber. Zo gezegd, zo gedaan, we boekten een hotel op Schiphol. Omdat we niet nog afhankelijk wilden zijn van een taxi in de nacht, keken we naar hotels op de luchthaven zelf, en maakten een keuze.

CitizenM hotel op Schiphol

Het werd het CitizenM hotel op Schiphol. Je hebt het vast wel eens gezien als je wegrijdt van de aankomst- en vertrekhallen, het ligt dan aan je rechterhand. Een vierkant gebouw met veel kleur. Nou was dat niet de reden dat we het kozen, we keken gewoon wat op loopafstand was van de terminal én betaalbaar. Het Hilton zit er ook, maar die viel helaas net buiten ons budget. Bij CitizenM Schiphol Airport Hotel kun je zelf 24 uur per dag in- en uitchecken op de schermen die in de hal staan, er is altijd wel iemand beschikbaar voor hulp. Ook is de bar 24/7 geopend. Pluspuntje, zeg ik.

Donkere, geïsoleerde kamers

Waar ik me van tevoren nog zorgen over maakte, is of we wel zouden kunnen slapen in een hotel op Schiphol. Er gaan immers constant vliegtuigen weg en ook ’s nachts landen er nog vliegtuigen. En dan al dat licht! Nou, daar hoefde ik me geen zorgen over te maken. De kamers waren supergoed geïsoleerd, met donkere screens aan de buitenkant en goede gordijnen. En… een goed bed. Ik heb echt heerlijk geslapen, en vond het ideaal om zo uitgerust aan de reis te beginnen. Nu was de reis niet heel heftig, want ook op Gran Canaria hebben we vooral gelegen en gezeten, maar toch!

hotel op Schiphol CitizenM

Wat mij betreft dus echt een aanrader als je vroeg moet vliegen. Dit artikel is niet gesponsord, ik wilde gewoon graag mijn ervaring met jullie delen. Heb je nog andere goede tips voor als je vroeg moet vliegen? Dan hoor ik ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.