Tip voor een dagje uit: zwemmen bij Center Parcs

Ben je uit op een instant vakantiegevoel, maar heb je maar een dag de tijd of slaap je graag in je eigen bed? Ik heb een goeie tip: ga een dagje zwemmen bij Center Parcs. Vakantievibes gegarandeerd, iedereen is uitgeput nadien en slaapt lekker, en het is altijd een succes.

Dagje naar Center Parcs? Reserveer hier je tickets

Jeugdsentiment

Voor mij is Center Parcs, of eigenlijk Sporthuis Centrum, echt jeugdsentiment. Dat maakt ook dat ik al in de vakantiestemming kom op het moment dat ik zo’n park inrijd. En natuurlijk is zwemmen daarbij de grootste sfeermaker: de Aqua Mundo’s van Center Parcs zijn altijd heerlijk warm, met water van rond de 30 graden, palmbomen en een golfslagbad. Alsof je op een tropisch eiland zit, maar dan dichtbij huis! De parken zijn de laatste jaren flink vernieuwd. Heel veel huisjes hebben al een make-over gehad, er zijn activiteiten bijgekomen en ook de zwembaden worden één voor één vernieuwd. Met gave glijbanen en leuke speeltoestellen voor de kleinere kinderen.

Center Parcs Port Zélande zwemmen
Het peutergedeelte van Port Zélande

Aqua Mundo: het subtropisch zwemparadijs van Center Parcs

In Nederland kun je een suptropisch zwemparadijs vinden bij de volgende parken van Center Parcs: De Huttenheugte (Drenthe), de Eemhof (Flevoland), het Heijderbos, de Limburgse Peel en het Meerdal (Limburg), de Kempervennen (Noord-Brabant), Park Zandvoort (Noord-Holland) en Port Zélande (Zuid-Holland). Naast een dagje zwemmen kun je op veel parken ook andere activiteiten doen: wat dacht je van een indoor-trampoline hal, een escape-room, waterskiën of een aquapark? Je hoeft je sowieso niet te vervelen.

Bij Port Zélande zijn superleuke activiteiten!

Welke Aqua Mundo kies je?

Als wij een dagje gaan zwemmen bij Center Parcs, kiezen we meestal voor de dichtstbijzijnde. Voor ons is dat Port Zélande. Hier heb je een prima zwembad en ben je echt een dagje uit. Via de website zijn vaak kortingsacties te vinden. Het liefst gaan we op een studiedag buiten de vakanties, zodat het lekker rustig is in het zwembad.

Aqua Mundo Port Zélande

Onze favoriete Aqua Mundo is echter die van het Heijderbos, vanwege de spectaculaire wildwaterbaan. Naast het zwembad heb je hier de Jungle Dome, waar je ook nog lekker kan spelen in een tropisch klimaat. In het midden van het park ligt een mooi meer waar je kunt waterfietsen of zwemmen.

De wildwaterbaan van het Heijderbos
Jungle Dome in het Heijderbos

In Center Parcs de Kempervennen is het zwembad helemaal vernieuwd, met twee spectaculaire glijbanen: de Aqua Loop, waar je een vrije val maakt en met 50 km/h bijna een looping maakt, en de Aqua Racer. Verder vind je in dit zwembad een golfslagbad, een wildwaterbaan en een snorkelbad.

De NIEUWSTE GLIJBANEN ? Aqua Mundo – De Kempervennen | Park Primeur | Center Parcs

Je ziet ze al van ver in De Kempervennen: de twee gloednieuwe, spectaculaire glijbanen in de Aqua Mundo: de Aqua Loop (eerste looping-glijbaan van Nederland) en bandenglijbaan de Aqua Racer. Abonneer hier: http://bit.ly/subscribeCenterParcs De Aqua Loop is er een voor echte thrillseekers van 12 jaar en ouder.

En dan: lekker genieten! In elke Aqua Mundo kun je eten en drinken halen, dus je kunt je hier echt een hele dag vermaken. Een extra fijne bijkomstigheid is dat pubers het vaak ook leuk vinden, en het is vaak best lastig om voor hen een leuke activiteit te vinden.

Veel plezier!

Ook een geweldig zwemparadijs: Rulantica bij Europa-Park (zuid-Duitsland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.