Rulantica is het nieuwe zwemparadijs in Europa-Park

Europa-Park: tot twee jaar geleden had ik geen flauw idee wat dat was. Een pretpark? In Duitsland? Inmiddels is het één van mijn favoriete bestemmingen geworden. En hoewel ik er al twee keer ben geweest, kan ik niet wachten om weer te gaan. Dit attractiepark is sowieso groot genoeg om er weer een paar dagen door te brengen, maar ze hebben nu ook een waterpark geopend: Rulantica. Dus: nog meer te doen!

Rulantica

Tijdens ons laatste bezoek aan Europa-Park zagen we het al bij het wegrijden: enorme glijbanen werden in elkaar gezet. ‘Mama, gaan we volgend jaar weer? Dat waterpark lijkt me echt gewéldig!’ riepen de kids. Ja, nou, graag natuurlijk! In de bijeenkomst voor journalisten was ons verteld hoe dit waterpark er precies uit ging zien, en ik werd net zo enthousiast. Nu ben ik gek op waterparken en mijn kids ook, dus zijn wij ook precies de juiste doelgroep. 28 november 2019 leek toen nog ver weg, maar inmiddels is het waterpark dus geopend.

Noorse invloeden

Waar andere waterparken kiezen voor subtropische sferen met palmbomen, is hier een Scandinavische belevingswereld gecreëerd met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. Net als in het attractiepark zelf. Ik kan daar enorm van genieten, en kijk sinds Europa-Park toch anders naar andere attractieparken. In Europa-Park klopt alles!

rulantica in europa-park

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Heeft het eiland echt bestaan of is het een sprookje?

9 themagebieden

Het nieuwe waterpark is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones voor de hele familie, waarvan 8 binnen en 1 buiten. Zo is de liefdevol ontworpen themazone Trølldal helemaal afgestemd op de allerkleinsten, terwijl durfals in andere themazones zoals Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm beslist aan hun trekken komen. In de atttractie Shotgun falls Isbrekker bijvoorbeeld, waarin zij in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen. Of in de AquaRocket-glijbaan Dugdrob & Vildfål waarin moedige gasten na het betreden van de glazen capsule een countdown horen: 3, 2, 1 … waarna de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken.

glijbanen in rulantica waterpark
rulantica in duitsland

Gasten die meer behoefte hebben aan rust kunnen juist heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in de themazone Skog Lagune. De temperatuur van het water in Rulantica is overal ca. 30 graden Celsius.

25 bijzondere waterattracties

In totaal heeft Waterwereld Rulantica maar liefst 25 waterattracties zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en 17 glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. De attracties zijn voor jong en oud maar sommige hebben om veiligheidsredenen leeftijds- en/of lengterestricties. Het merendeel van de faciliteiten is ook geschikt voor gasten met een handicap.

Met 200 kleedruimtes (inclusief 40 familiekleedkamers) en 3.500 lockers, 1.700 ligstoelen binnen, 500 ligstoelen buiten verwacht Europa-Park flink wat bezoekers. Rulantica is dan ook het hele jaar geopend, afgezien van de kerstdagen. Anders dan het attractiepark, dat in het voor- en najaar een sluitingsperiode heeft.

Europa-Park

Over het attractiepark Europa-Park in het Zwarte Woud heb ik al meerdere artikelen geschreven op Lisette Schrijft. Wij zijn er twee keer uitgenodigd voor een persreis, en als ik de kinderen moet geloven waren dit de mooiste reizen van hun leven. Alleen al vanwege de speciale achtbanen.

Europa-Park heeft 108 attracties, 6 thema-hotels, een camping, en legio restaurants met echt voor ieder wat wils. Niet alleen vette snacks dus, maar bijvoorbeeld ook Spaanse Tapas. Voor een bezoek zou ik zeker twee dagen uittrekken, misschien zelfs drie. Het is een mooie tussenstop op een reis naar bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk, met een ligging langs de snelweg net over de grens bij Straatsburg. Wat ons betreft kan het niet tippen aan andere pretparken, en wij hebben er best al veel bezocht!

Alleen met kinderen

Wat ik vooral zo fijn vind, is dat alles in dit park zo goed geregeld is. Ik ben beide keren alleen met de kinderen naar Europa-Park gegaan. De eerste keer vond ik het wel spannend; zo’n groot pretpark, zou dat allemaal wel goed gaan? Het bleek appeltje-eitje. Natuurlijk zijn mijn kinderen al op de juiste leeftijd om in een pretpark rond te banjeren, maar toch. De veiligheid bij de attracties is groot, er is goede controle, en er lopen veel vriendelijke medewerkers rond. In de grote attracties kun je gebruik maken van de Babyswitch-pas: in de achtbanen waar mijn dochter nog niet in mocht gingen mijn zoons samen, en zij vroegen de babyswitch pas aan. Als zij er dan uitkwamen kreeg ik de pas van hen en kon ik via de uitgang de attractie in, zonder te wachten, terwijl zij op de ‘baby’ pasten.

Daarnaast heeft Europa-Park een handige app met functie om je vrienden te zoeken, als je met elkaar een groep aanmaakt. Toen we een beetje de weg wisten, durfde ik mijn jongens prima alleen te laten lopen in dit park. Ook de reis er naartoe viel heel erg mee: via Duitsland rijd je er weliswaar ruim 6 uur over vanuit de randstad, maar het is een fijne, rechte weg zonder al te veel obstakels.

Genoeg redenen om Europa-park te bezoeken dus, en zeker voor herhaling vatbaar. Wij zijn erg benieuwd naar Rulantica, en hopen er snel een keer heen te gaan!

Tickets

Tickets voor Rulantica en Europa-Park zijn verkrijgbaar via hun website. Je moet er wel voor in de buidel tasten, maar het zijn nog lang geen Disneyprijzen. En: dan heb je ook wat. Een ticket voor Rulantica kost rond de €35,- p.p, entree tot Europa-Park kost €47,- voor een volwassene en €39,50 voor kinderen. Uiteraard zijn er allemaal combitickets met of zonder verblijf mogelijk, kijk op de website naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.