Naar Parijs met je dochter: doen!

Natuurlijk, je mag ook met je zoon gaan. Of met allebei of, indien gewenst, met nog meer kinderen. Ik ging naar Parijs met mijn dochter, en dat was voor herhaling vatbaar. Sterker nog, de treintickets voor de volgende keer zijn alweer geboekt. Op stedentrip met je kind vind ik het leukste wat er is!

Parijs met de trein

Hoe kom je in Parijs? Wel, ik heb het in het afgelopen jaar allemaal gedaan. Met de auto, met het vliegtuig en met de trein. De trein beviel mij van deze drie absoluut het beste. Natuurlijk, Parijs is prima te doen met de auto. Zeker als je ook Disneyland Parijs met de auto wilt bezoeken, zoals ik afgelopen zomer. Je bent dan eigen baas en kunt overal komen. Parijs met het vliegtuig vond ik geen succes. Nu had ik door vertragingen een 7-uur durende tussenstop op Charles de Gaulle, wat niet per se het mooiste stukje van de stad is. Met de trein kom je daarentegen heerlijk uitgerust aan op Gare du Nord, vanuit waar je met de metro binnen no-time in de stad bent. Overigens, wil je naar Disney? Dan kan dat ook prima met de trein! Reserveer van tevoren tickets voor de trein bij Thalys of NS international.

Disney - NSInternational.com - Banners

Je verplaatsen in Parijs

Parijs is een grote stad! Wij kozen ervoor om ons te verplaatsen met de metro. Dit is ideaal want je komt snel op alle verschillende plekken. Natuurlijk, je moet wel even goed kijken welke lijn je moet hebben, maar overal hangen grote kaarten met de metrolijnen dus het is geen hogere wiskunde. Wel kan de Franse metro erg druk zijn, vooral in de spits, en Fransen zijn niet zo kindvriendelijk. Ze denken soms dwars door je kind te kunnen lopen. Ook is het oppassen voor zakkenrollers in de metro.

Een andere optie is de bus, dan zie je natuurlijk meer! Er zijn hop-on-hop-off bussen in Parijs voor de toeristen. Deze kun je bijvoorbeeld via Get Your Guide boeken. Soms inclusief boottocht, zodat je Parijs van alle kanten ziet. Zelf hou ik niet van dat übertoeristische, en heb ik dus lekker de metro gepakt. Ook leerzaam voor de dochter.

Wat te doen in Parijs met kind?

Tja, dat hangt natuurlijk van het kind af! Zoals altijd zou ik adviseren: volg je kind, en het tempo van je kind. Hier in Parijs realiseerde ik me weer dat ik wel in sneltreinvaart alle oude gebouwen af kan willen lopen, maar dat voor een kind heel andere dingen leuk zijn. Zo wilde mijn dochter graag een Tiktok maken met de Eiffeltoren erop, wilde ze naar Galerie Lafayette (al in kerstsfeer in oktober) en naar de… Hema. Tja. Dat kon allemaal. Ik wilde zelf ook op de Eiffeltoren, dus ik bestelde van tevoren online skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren. Dit was superleuk, echt een belevenis. Wil je de Eiffeltoren juist op je foto’s hebben, dan kun je beter de Tour Montparnasse bestijgen, omdat je dan een prachtig uitzicht over de hele stad hebt.

Winkelen

Shoppen kan natuurlijk prima in Parijs. Wij hadden een hotel in het 15e arrondissement, ten Zuiden van de Eiffeltoren. Dit is een wijk met een aantal hotels maar ook veel locals. En dus een Hema! Het dichtstbijzijnde metrostation was Charles Michel, op een leuk pleintje met verschillende restaurantjes. Hier scoorden we goede sushi en ook gewoon een keer McDonalds.

Galerie Lafayette is een prachtig warenhuis nabij het operagebouw. Sowieso een heel mooie wijk om lekker rond te lopen, al vind ik dat van veel wijken in Parijs. Wat een mooie, sjieke gebouwen! In Lafayette kijk je je ogen uit, zeker in kersttijd. En als je denkt dat het superduur is: dat valt mee, wij hadden souvenirtjes voor €1,- en lekkere broodjes voor niet al te veel geld. Buiten staat trouwens een crêpewinkeltje waar je ook niet langs kunt lopen zonder iets te halen.

Musea

Ons volgende tripje naar Parijs staat alweer geboekt. Want waar we vorige keer niet aan toe kwamen zijn: de musea. Mijn dochter wil dolgraag naar het Louvre, om Mona Lisa te zien. Ik ga liever naar Musée d’Orsay, waar veel beroemde impressionistische schilderijen te zien zijn. Zodra we dit hebben bezocht volgen hier de foto’s en de informatie!

Slapen in Parijs

Een hotel in Parijs is natuurlijk niet goedkoop. Daar moet je nu eenmaal even overheen stappen. Wij sliepen in het Novotel Tour Eiffel, op loopafstand van de Eiffeltoren en dichtbij de metro. Ook is hier voldoende parkeerruimte. Een andere aanrader is Yooma Urban Lodge in diezelfde wijk. Het Novotel heeft een zwembad, daarom viel voor ons de keuze daarop. Dit zwembad stelt niet veel voor, maar ja, voor mijn kind hoort zwemmen nou eenmaal bij de vakantie. Verder vind ik als ik alleen met kinderen in een vreemd land ben, een 24-uurs receptie altijd wel fijn en zoek ik graag een veilige wijk uit.

Parijs met kind

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt! Iets verder van het centrum worden de accomodaties goedkoper. Ook een idee is om Parijs te combineren met Disney, en te slapen in Villages Nature Paris. Dit bungalowpark ligt vlakbij Disneyland Parijs, en op ongeveer 35 kilometer van Parijs. Dan kun je prima een dagje heen en weer naar de stad. Disney hebben wij afgelopen zomer gedaan, en is ook zeker de moeite waard, en Villages Nature Paris is dan een oase van rust. Je kunt hier onze ervaringen in dit bungalowpark lezen, en hier wat wij vonden van Disneyland Parijs.

Veel plezier!

Ook leuk om te lezen:

Brussel met kinderen: tips voor deze stedentrip
Pisa: leuke stad voor met kinderen
Mijn eerste vakantie als gescheiden moeder: hier liep ik tegenaan
Twee dagen Rome met een tiener

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.