Over mij

Wie zit er achter alleenopreismetjekinderen.nl? Dat ben ik, Lisette. Misschien ken je me al van mijn blog Lisette Schrijft, of van die tijd toen ik Sylvie Meis nadeed. Wel, nu komt er dus een reisblog bij. Hoe is dat zo gekomen?

Vroeger

Ik ben gek op reizen. Vroeger heb ik veel gereisd; Thailand, Laos, Japan, Australië, Hongkong… Toen er kinderen kwamen, kwam dat echter op een laag pitje te staan. Een paar jaar kwamen we niet verder dan bungalowparken in Nederland, en met kleine kinderen vond ik dat ook wel even prima.

Maar: de kinderen werden wat groter en het begon weer te kriebelen. Toen de kinderen eenmaal zwemdiploma’s hadden, besloot ik meer met ze te gaan reizen. We begonnen met twee nachtjes kamperen op de Veluwe, gingen daarna een keer in een hostel, reden voor een paar dagen naar een pretpark Duitsland, vlogen naar Pisa, en nu staat er voor volgend jaar een safari in Afrika op de planning. Gelukkig hebben de kinderen mijn reisgenen!

Alleen op reis

Als je alleen op reis gaat met je kinderen, loop je echter tegen dingen aan. Alleenstaande ouders zullen dat misschien herkennen. Praktische dingen zoals waar je je spullen laat als je gaat zwemmen in zee, of twijfel of je je kinderen even alleen kunt laten als je een boodschap gaat doen, maar ook bestemmingen waar je alleen kunt boeken met twee volwassenen of waar je als vrouw alleen niet voor ‘vol’ wordt aangezien. Voor deze mensen wil ik een platform creëren met tips, ervaringen en leuke bestemmingen.

Heb je leuke tips, nieuws of informatie? Deel dat dan met mij! Dat kan via Lisette@alleenopreismetjekinderen.nl of via de reacties onderaan de blogs.