‘Mama, kun je stoppen met snurken?’

Samen met je kinderen op een kamer slapen. Als je alleen reist met kinderen, ontkom je er niet altijd aan. Ik boek meestal appartementen los via booking.com, en probeer dan iets te krijgen met genoeg kamers, maar dat lukt niet altijd. Soms wordt er wel een apart bed neergezet als je met een kind reist, maar dat is ook per bestemming verschillend. Sommige ouders vinden het heerlijk, met hun kind op de kamer slapen, ik niet per se. Daarbij komt dat mijn kinderen het ook niet zo geweldig vinden. Wij zijn allen gewend om alleen te slapen en horen dus elk geluidje van de ander. En als je moeder dan snurkt, volgens de overlevering ‘als een wild zwijn’, tja dan kost dat je best wat nachtrust.

Getrek aan dekens

Het eerste wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd: een extra groot badlaken naar mijn bed liggen voor als mijn kind de dekens wegtrekt. Met name mijn dochter heeft daar een handje van. Hoewel ik meestal kies voor tropische bestemmingen, kan het ’s nachts toch hard afkoelen. Ook een extra set lakens vragen bij de receptie is wel eens handig. Vaak wordt er wel een extra bed bij gezet als je reist met een kind, maar niet altijd. En eerlijk is eerlijk: die extra bedjes (waar ik dan vaak op beland) zijn niet per se comfortabel. Toch maar samen in bed dan.

Oordoppen

Oordoppen en een oogmasker zitten standaard in mijn tas. Voor mezelf, maar ook een setje voor het kind. Ik snurk dus. En niet zo’n klein beetje ook, als ik mijn kinderen moet geloven. Nu heb ik dit wel eens vaker terug gehoord van bedpartners, maar op de een of andere manier hebben die er geen last van. Mogelijk omdat ze zelf ook snurken. Mijn kinderen blijven echter aan me trekken, duwen en vragen ‘of ik kan stoppen met snurken’. En hoe ik ook mijn best doe, ik kan het niet voorkomen. Het is dus even doorzetten soms, en vaak maakt dit wel dat iedereen ook weer blij is thuis een eigen kamer te hebben.

Gezellig hoor, samen naar Rome. Alleen dat gesnurk van je moeder.. pfff

Familiekamers

Als het even lukt, probeer ik iets van een familiekamer met tussendeur te reserveren, of een appartement met meerdere kamers. Dan nog kan er discussie komen, vooral over wie welke kamer krijgt. Mij maakt het nooit zoveel uit, maar de kinderen azen vaak op de grootste, mooiste kamer. Vrijwel elke vakantie zorgt dat op de eerste dag voor ruzie. Maar vrijwel altijd komen we eruit, althans, er is nog nooit iemand vertrokken om in zijn eentje ergens een hotel te gaan vinden.

Kortom: reis je alleen met kinderen, en lig je met ze op een kamer? Koop dan oordoppen voor ze 😉

Lig jij wel eens met je (puber)kind op de kamer tijdens de vakantie?

Boek een hotelkamer, appartement of huis via Booking.com
Rome is een leuke bestemming voor een stedentrip met je zoon!
Transavia biedt goedkope vliegtickets aan vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven
Dit zijn de leukste hotels met waterpark op de Canarische Eilanden
Baja Bikes organiseert leuke fietstours door meer dan 100 steden

Pisa: een leuke stad voor met de kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.