Een week naar Florida? Dat is prima te doen!

‘Ga je een week naar Florida?!?’ Vroegen mensen verbaasd. Ja, dat is kort natuurlijk, voor zo’n lange reis. Maar ehhh… waarom niet? Er zijn ook zat mensen die een week op wintersport gaan en daarvoor 12 uur in de auto zitten. Dan kun je toch net zo goed (zo niet beter) 9 uur gaan vliegen, vind ik althans. Kom je uitgerust aan! Natuurlijk, de jetlag moet je voor lief nemen, maar geloof me, het is de moeite waard.

Florida in februari

Omdat de kinderen al heel lang naar Amerika wilden, togen we begin 2020 (toen nog als gezin) naar Florida. Ik koos voor een week naar Florida omdat dit als bestemming redelijk ‘compact’ is: er zijn hier veel dingen te doen op relatief korte afstand van elkaar. Zo verlies je weinig tijd aan reizen. De andere reden was dat het qua vliegen wel meeviel; met een rechtstreekse vlucht in negen uur van Amsterdam naar Orlando. De laatste reden was dat we in de winter gingen en graag op zonvakantie wilden: in Florida heb je een warm zeeklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18 graden. Prima te doen dus in de winter!

Een voordeel van een bezoek in februari, zoals wij deden, is dat het in Amerika op dat moment geen vakantie is. Druk is het altijd wel, maar in de zomervakantie of rond kerst is het nog eens extra druk. Daarnaast is het er in de zomervakantie bloedverziekend heet. Wij vonden dus de voorjaarsvakantie (of de meivakantie) een prima tijd om naar Florida te gaan.

Op één plaats blijven of rondreizen?

Veel mensen kiezen in Florida voor een Fly Drive. In ongeveer negen dagen rijd je bijvoorbeeld van Orlando naar Miami, of andersom. Ook kun je een rondje maken, waarbij je de oostkust en de westkust meepakt. Of je kunt de Florida Keys meepakken, maar daar ben je best wel weer wat tijd aan kwijt. Het ligt er dus een beetje aan wat je absoluut wilt zien, daar kun je je route op afstemmen. Om een idee te geven: de afstand tussen Orlando in het noorden en Miami in het zuiden is 380 kilometer, hier doe je ongeveer 3,5 uur over. Prima te doen dus!

Wij kozen er uiteindelijk voor om op één plaats te blijven. Eigenlijk wilden we vooral de pretparken in de omgeving van Orlando bezoeken. Op de een of andere manier vond ik dat ik Miami gezien moest hebben, maar ik vroeg me af of dat voor de kinderen wel leuk zou zijn, en besloot dat het voor hen leuker was om in en rond Orlando te blijven. Daarnaast zijn ze geen fan van verkassen op vakantie, ze settelen zich graag op één plek. Voor ons was het ideaal, want vanuit Orlando konden we alles doen met de huurauto. We verbleven in Regal Oaks Resort, in een fijn huis met vijf slaapkamers en een jacuzzi in de achtertuin. En een fijn zwembad om even af te koelen. Met name in Kissimmee, net onder Orlando en vlakbij de pretparken, vind je veel fijne overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, appartementen en zelfs huizen met meerdere slaapkamers. Kijk hier voor meer inspiratie.

Het zwembad bij Regal Oaks Resort Kissimmee Florida
Regal Oaks Resort, Kissimmee, Florida

Pretparken en attracties

De meeste mensen weten wel dat Florida bekend staat om de pretparken en attracties. Als je daar fan van bent, kun je je lol op. Maar je moet ook keuzes maken als je maar een week gaat! Je kunt je namelijk al meerdere dagen vermaken in één pretpark, zoveel is er te doen. Wij hebben vooraf met elkaar gekeken welke pretparken we allemaal leuk zouden vinden en daaruit de keuze gemaakt. De meeste pretparken liggen op korte afstand van Orlando, en zijn prima bereikbaar met de auto.

Disney of Universal Studio’s

De grootste en meest bekende pretparken in Florida zijn Disney World en Universal Studio’s, 15 tot 30 minuten vanaf Orlando. Disney is de grootste en meest bezochte amusementsbestemming ter wereld, zo vertelt Wikipedia. Dan heb je ook nog eens dat zowel Disney als Universal uit meerdere attractieparken bestaan (en waterparken maar daar kom ik zo op). Bij Disney heb je Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s en Disney’s Animal Kingdom. Bij Universal Studio’s heb je Universal Studio’s Florida en Universal’s Island of Adventure. Welke je kiest ligt helemaal aan waar je interesses liggen.

Universal Studio’s: twee parken op één dag.

Wij kozen voor Universal omdat er niet echt Disneyfans in ons gezin zijn, en wel filmfans. We waren vooral benieuwd naar de attractie van de Fast and the Furious, en ook een stukje set van de Blues Brothers leek ons leuk te zien. Ik boekte vooraf online combitickets voor zowel Universal Studio’s en Island of Adventures, deze twee parken liggen naast elkaar en worden verbonden door de Hogwarts Express van Harry Potter. We bezochten beide parken op dezelfde dag, wat best pittig was, maar wel te doen. Vooraf keken we online alvast welke attracties we absoluut wilden doen en bepaalden we onze looproute (geleerd door onze uitjes naar Europa-Park). De entree is niet goedkoop: $164,- voor volwassenen (vanaf 10 jaar!) en $159,- voor kinderen vanaf 3. Leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik zou het er niet weer voor betalen als ik eerlijk ben.

Waterparken in Florida

Universal Studio’s heeft een waterpark genaamd Volcano Bay, Disney heeft twee waterparken: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Alledrie spectaculaire parken die helemaal in thema zijn, met gave glijbanen en heerlijke ligbedjes. Wij bezochten Volcano Bay. Dit was wel echt de moeite waard: een supergaaf park gebouwd om een soort grote vulkaan, helemaal in thema Hawaii. Met spectaculaire glijbanen voor jong en oud, een groot golfslagbad, en allerlei leuke paadjes en hutjes waar je eten kunt halen. We hebben hier echt genoten en de kinderen noemen dit het hoogtepunt van de vakantie. Tickets zijn rond de $80,- voor een dag.

Een week naar Florida bezoek aan Volcano Bay waterpark

Seaworld, Aquatica en Legoland Florida

Andere bekende parken in Florida zijn Seaworld, een themapark dat zich richt op water en het leven in de zee, maar inmiddels ook met behoorlijk wat attracties, en het bijbehorende waterpark Aquatica. Omdat mijn kinderen hier toch een hoog Dolfinariumgehalte van verwachtten, hebben wij deze overgeslagen. Legoland Florida is ook een echte toeristentrekker maar ook die hebben wij links laten liggen. Heb je kinderen die wel helemaal gek zijn op deze thema’s, dan zijn deze parken absoluut aanraders!

Kennedy Space Center

Op de valreep bezochten wij op de laatste dag van de vakantie nog Kennedy Space Center. Op ruim anderhalf uur rijden vanuit ons hotel ook prima te doen. Kennedy Space Center ligt op Cape Canaveral, een natuurgebied tegen de Atlantische Oceaan. Hier vind je de raketbasis waar al vele raketten zijn gelanceerd. Voor ons en onze kinderen supergaaf om te zien! In het Center kun je oude raketten zien, de controlekamer die vroeger werd gebruikt, je krijgt heel veel informatie en met een bustour rijd je ook werkelijk langs de platformen waar de raketten worden afgeschoten en het beroemde NASA gebouw. Ook dit is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Kennedy Space Center bezoeken week in Florida

De Everglades verkennen met een airboat

Natuurlijk ben je niet in Florida geweest als je de Everglades niet hebt gezien. Nu hoef je daarvoor gelukkig niet ver te rijden. Wij hadden de Everglades eigenlijk al afgeschreven, omdat we in de buurt van Orlando wilden blijven en dus maar een week in Florida waren. Maar ook hier bleken noordelijke uitlopers van dit moerasgebied te zijn, en met een Airboat konden we een deel van de Everglades vanaf het water zien. Supergaaf om tussen de krokodillen door te varen en al het wildlife te zien. Met een enthousiaste gids ook nog eens enorm leerzaam.

Is een week in Florida genoeg?

Een week vakantie is nooit genoeg. Zo is het nou eenmaal. Wij hebben wel echt een leuke complete vakantie gehad, en waren daarna ook echt wel moe. Als we langer waren gebleven, hadden we waarschijnlijk meer rustdagen ingebouwd. Voor ons was het dus prima zo. En ja, je hebt even een jetlag, de eerste dag daar en de eerste dag thuis heb je daar last van, maar dat is ook als je langer gaat.

Mocht ik nog een keer naar Florida gaan, dan zou ik wel andere dingen gaan bezoeken. Ik had nog graag naar Daytona Beach gegaan en het circuit bekeken, ik had het dus zelf wel leuk gevonden om in Miami over de boulevard te schrijden en sowieso had ik graag naar het strand gegaan om te gaan surfen. Daar kwamen we nu niet aan toe, maar ach, wie weet komt dat nog een keer!

Ik vind Florida in elk geval een prima bestemming en goed te doen in een week. Om op één plek te blijven en van daaruit uitstapjes te doen, maar ook een rondreis door Florida kan prima in een week. Dus twijfel je; gewoon doen!

Ook leuk om te lezen:
Met kinderen naar Curaçao: de voorbereidingen
De leukste hotels met waterpark op Gran Canaria
Met kinderen op safari in Zuid- Afrika: de voorbereidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.